streda 29. apríla 2009

Výstava grimás - príďte dať hlas najpodarenejšej grimase a možno niečo vyhráte!

Nadácia Integra otvorila 9. mája pri príležitosti Svetového dňa fair trade v nákupnom centre AUPARK výstavu fotografií grimás slovenskej verejnosti.

Grimasami na fotografiách vyjadrujú obyvatelia Slovenska svoj postoj k nespravodlivým obchodným podmienkam pre krajiny 3. sveta a zároveň tak vyjadrujú svoju podporu spravodlivému obchodu (fair trade). Svojím postojom sa tak pripojili k známym tváram slovenského kultúrneho, ekonomického života i šoubiznisu, ktorých grimasy mohli Bratislavčania vidieť minulý rok v máji na Františkánskom námestí či neskôr na billboardoch v uliciach hlavného mesta Slovenska. Táto výstava je súčasťou fair trade kampane Nie je nám to pochuti, ktorú podporila Európska komisia a Slovak Aid.
Jej cieľom je upriamiť pozornosť slovenskej verejnosti na nespravodlivé životné podmienky, v akých žijú chudobní výrobcovia a pracujúci v rozvojových krajinách a zároveň zvýšiť povedomie o fair trade ako účinnom boji proti chudobe.
Na výzvu Nadácie Integra o zasielanie fotiek grimás reagovali obyvatelia celého Slovenska.. Stotodvadsať najlepších forografií si môžu návštevníci AUPARKU pozrieť do 13. mája. Môžu sa pritom zapojiť do súťaže o najlepšiu grimasu a dať svoj hlas tej, ktorá sa im páči najviac.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára